Premi

25 anys

Catalunya Música, guardonada als Premis Radio Associació de Catalunya

Comentaris

En la dotzena edició dels premis Ràdio Associació de Catalunya, Catalunya Música ha estat guardonada pels seus 25 anys de tasca cultural en la categoria de millor programa de ràdio. En la mateixa categoria, el programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio, que presenta Rita Marzoa, ha rebut una menció de qualitat.

Jordi Margarit, president de Ràdio Associació, va dir en l'acte d'entrega dels premis: "Ens encanta poder saludar i poder premiar els 25 anys de Catalunya Música, una emissora que dóna sentit d'identitat, de nació, d'estat si ho voleu, en el món de la comunicació". Per Ràdio Associació els 25 anys de Catalunya Música són un senyal d'identitat i de normalitat del país, un referent en la difusió de la música.

El coordinador de l'emissora, Àlex Robles, ha expressat la seva satisfacció pel premi concedit: "Reconeix la qualitat de la nostra programació i la tasca de difusió que com a mitjà públic del grup d'emissores de Catalunya Ràdio duem a terme des de fa 25 anys. La feina que fa l'equip de Catalunya Música té un gran valor i ens fa més rics culturalment i emocionalment. Mai com ara la música de Catalunya havia sonat tant i tan bé, fins i tot a nivell internacional, per ràdio i a través de la xarxa. Això és mèrit dels músics, els productors i les institucions públiques i privades amb les quals col·laborem, però sobretot és mèrit dels ciutadans i ciutadanes que ho valoren i ens escolten".

Des del 1987 Catalunya Música ha estat el referent de la música clàssica a la ràdio en català i ha ajudat a normalitzar l'ús de la llengua en aquest registre i en aquest àmbit radiofònic i cultural tan especialitzat. Catalunya Música ha contribuït, des de llavors, a promoure el coneixement dels músics catalans, el patrimoni i el repertori musical universal, amb un ferm compromís de servei públic i projecció internacional.

"Solidaris", a Catalunya Ràdio

Respecte a "Solidaris", que s'emet cada dissabte de 3 a 4 del migdia, Margarit va afirmar que "reflecteix aquella sensibilitat pel que fa als temes que més preocupen a nivell social". Amb quatre temporades en antena, diversos premis avalen la qualitat i el servei públic del programa dirigit per Rita Marzoa, per saber divulgar amb voluntat de servei les tasques de cooperació que fan les ONG del país i les institucions de tot el món.

Els 12ns Premis Ràdio Associació de Catalunya es lliuraran aquest dijous, 10 de maig, a l'Auditori de l'ONCE (Gran Via de les Corts Catalanes, 400) de Barcelona, a partir de dos quarts de vuit del vespre.Actualitzat 09/05/12