Imprimir Imprimir
 

Defunció

1919-2014

Adolf Ventas

Descarregar EscoltarA la manera de... Adolf Ventas

Mor Adolf Ventas, saxofonista i compositor

Nascut el 1919, aquest dissabte va morir Adolf Ventas, saxofonista, compositor, gestor musical, professor, autor de manuals i sobretot músic. Aquest ampostí, que havia complert 95 anys, va viure la música i per a la música des de vessants ben diferents.
 
Estudiant de música a La Lira, va fer la seva primera actuació als 14 anys amb la Banda La Lira d'Amposta. Un any més tard, va debutar professionalment amb l'Orquestrina Farrés-Altimira de Manresa. A partir d'aquí, els èxits professionals en diferents orquestres van anar arribant gràcies a l'època daurada que vivien aquestes formacions musicals. L'any 1947 va fundar la seva orquestra.
 
A part de la feina de músic, Ventas també va fer feines de gestió com la de director musical de la discogràfica Belter, un càrrec que li va permetre conèixer músics molt populars, però de registres musicals ben diferents.
 
Un altre camp en què va destacar va ser el de mestre. Ventas tenia una accentuada vocació pedagògica. Amb 50 anys, va guanyar unes oposicions al Conservatori de Barcelona. Els qui el recorden expliquen que es dedicava amb passió a la feina d'ensenyar. Amb senzillesa i comprensibilitat ensenyava, però també componia i elaborava manuals de música.
 
Arribat a la setantena i amb la mort de la seva dona, el mestre torna a Amposta, on tot havia començat i treballa de nou per a la seva antiga Banda La Lira, cosa que la ciutat li va agrair dedicant-li una plaça i després el Concurs de Composició de Música per a Banda Adolf Ventas d'Amposta. Ja ho va dir el mestre Ventas: "Les bones bandes són el futur de la música!". 

Actualitzat 04/02/14