En directe!

Divendres 17, a les 20 h

Catalunya Música ofereix en directe el concert del pianista Francesco Piemontesi i la Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya, des de Hannover

Comentaris

El divendres 17 de febrer, a les 20 h, Catalunya Música connectarà amb el Gran Estudi de la Ràdio del Nord d'Alemanya per transmetre en directe el concert del pianista Francesco Piemontesi i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya, dirigida per Andrew Manze. Interpretaran obres de Johannes Brahms i Jean Sibelius. És un dels concerts de l'actual temporada de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya. Aquesta transmissió, té el suport de l'Obra Social "la Caixa".

El pianista suís Francesco Piemontesi i el director anglès Andrew Manze es retroben després d'haver compartit programa en diverses ocasions al llarg dels últims anys. Alguns dels seus últims concerts els van oferir el 2016 amb gran èxit al costat de l'Orquestra Filharmònica de Berlín i la Filharmònica de Los Angeles. En aquesta ocasió, Piemontesi interpretarà el Concert per a piano i orquestra n. 1 en re m op. 15 de Johannes Brahms, que és un dels pilars del seu repertori al costat de les obres de Wolfgang Amadeus Mozart, del qual n'està considerat un especialista. Piemontesi és conegut per la seva subtilesa expressiva de les seves interpretacions i l'enorme cura pels petits detalls a l'hora d'enfrontar-se a una partitura, unes característiquess que juntament amb el seu gran domini tècnic el situen entre els pianistes més brillants del moment.

A més del primer concert per a piano de Brahms, la vetllada també permetrà sentir la Simfonia n. 2 en Re, op. 43 del compositor finès Jean Sibelius.  La va escriure a Rapal·lo, a Itàlia, el 1901 quan tenia 36 anys, i es va estrenar a Hèlsinki, el 8 de març de 1902, en un concert exclusivament dedicat a la seva música i que va dirigir ell mateix. Aquesta simfonia marca el final del primer període romàntic de Sibelius, durant el qual el compositor va sentir una forta influència de Txaikovski. El director Andrew Manze (que és el titular de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya)  ha unit en un mateix concert les obres de Brahms i Sibelius, perquè tot i que els dos compositors tenien estils compositius notablement diferents, els dos van destacar per  la seva excel·lent habilitat per crear grans paisatges sonors a partir de melodies simples.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 08/02/17