Nova temporada!

A partir del 4 de setembre

Catalunya Música comença una nova temporada, pensada per a tots els públics

Comentaris

Catalunya Música comença aquest dilluns la temporada 2017-2018 amb una oferta renovada de continguts per donar-li més visibilitat i notorietat, per fer-la més atractiva i per continuar eixamplant la base del seu públic. Amb aquests objectius, l'emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio incorpora nous gèneres i estils musicals, i en potencia d'altres que ja formen part de la seva graella.

El jazz, la música per a cinema, els musicals i la música per al teatre, les músiques del món i un nou programa sobre música i art formaran les noves apostes –especialment al cap de setmana– que se sumaran a la segona temporada d'"Els homes clàssics", amb Albert Galceran i Pedro Pardo, que va arrencar el gener passat.

De dilluns a divendres

Continua també el tàndem dels matins amb Joan Vives i Ester Pinart, de 7.00 a 11.00, de dilluns a divendres, a "Tots els matins del món", per començar el dia amb obres breus, animades i del gran repertori, amb el contrapunt de la informació cultural, l'actualitat, l'entreteniment i l'agenda de concerts.

Precisament, les transmissions de concerts i òperes continuaran sent els plats forts de la programació, presentats per Olga Cardús, Maria Montes i l'equip de Catalunya Música. D'una banda, hi ha els concerts de producció pròpia -en directe i en diferit-, enregistrats pels equips tècnics de l'emissora, d'una banda; de l'altra, els concerts provinents de l'intercanvi internacional amb la Unió Europea de Radiodifusió (UER-EBU), com la Temporada del Gran Teatre del Liceu, les òperes del MET de Nova York (en directe), i els diumenges, la Temporada de l'OBC, també en directe (11.00), entre moltes altres propostes.

El magazín informatiu "Assaig general" es concentra ara de 7 a 8 del vespre, dirigit i presentat per Albert Torrens, i amb la participació de Xavier Chavarria. Els dos professionals escometran el dia a dia de la informació musical, la crítica, les entrevistes, els reportatges, els debats i les actuacions en directe, durant una hora que combinarà l'entreteniment, la informació i la bona música.

Una altra novetat de la temporada serà el programa "El compositor de la setmana", conduït (de dilluns a divendres, a les 13.00) per Carmina Malagarriga. L'espai presentarà un monogràfic basat en l'obra d'un compositor i canviarà setmanalment d'autor, d'època i d'estil, en funció de la proposta programàtica. Cada setmana, un compositor resident a la programació de Catalunya Música.

El segell personal de Victòria Palma serà present una temporada més amb "Els gustos reunits", un tast de música obert a tots els paladars, gèneres, criteris i versions al llarg de la història. A més, l'espai "Femení i singulars", també amb Victòria Palma, seguirà fidel a l'antena.

Guanya espai el jazz, que a partir d'ara serà present cada dia, a les 23.00, amb "Via jazz", un format setmanal, de dilluns a diumenge. De dilluns a divendres, Pilar Subirà presentarà els grans temes clàssics i les gravacions més recents en una selecció per a tots els públics. El cap de setmana, Carles Lobo presentarà els concerts de jazz provinents de l'intercanvi amb la UER i dels principals centres de producció musical nacionals i internacionals.

El cap de setmana

Els dissabtes, a les 9.00, el programa "I tu què escoltes?" ens permetrà descobrir les preferències musicals dels grans artistes, amb Àlex Robles i Víctor García de Gomar. Un diàleg musical que mostrarà les connexions entre diferents músics i artistes, i quins són els seus gustos i referències musicals a través de la seva discoteca particular.

També les arts plàstiques i l'arquitectura es fusionaran amb la música a "Quadres d'una exposició", el nou programa realitzat per Aleix Palau els dissabtes, a les 16.00. Una manera d'interpretar la música sota el prisma i el context del món de l'art i la cultura, en general.

El cap de setmana incorpora dues noves propostes. D'una banda, el programa de músiques del món "Les cordes de l'ukelele", que conduirà i presentarà Marta Lanau, amb l'objectiu de descobrir diferents gèneres i corrents sonors de la música d'arrel traslladada al nostre temps. De l'altra, un nou programa dedicat al teatre musical, "El millor dels temps", a càrrec de Francesc Hernàndez i Anna Ponces; una manera viva, actual, intel·ligent i divertida de descobrir els musicals i tot el que envolta la dramatúrgia, la coreografia, la interpretació teatral i la seva fusió amb la música.

Pel que fa als continguts operístics, aquesta temporada es traslladen a la franja de tarda dels dissabtes (de 18.00 a 22.00), coincidint amb les transmissions d'òpera del MET de Nova York i amb l'activitat de la UER. D'aquesta manera, el programa "Una tarda a l'òpera", amb Jaume Radigales, continuarà oferint l'audició íntegra d'una òpera i després el magazín d'actualitat sobre el panorama nacional i internacional del món de l'òpera.

El programa "El violí vermell", amb tots els continguts musicals vinculats a la gran pantalla i al món de les bandes sonores continua a càrrec de Xavier Cazeneuve i es trasllada als diumenges a les 13.00, després de la transmissió del concert matinal en directe de l'OBC, des de L'Auditori de Barcelona.

I també els programes clàssics de la graella: "El taller del lutier", amb Pere Andreu Jariod; "Audicions íntimes", amb Xavier Chavarria; "So de cobla", amb Ignasi Pinyol; "Guia d'orquestra", amb Víctor Solé i Raimon Colomer; "La ruta Bach" i "Cicle coral", a càrrec d'Albert Torrens; "Sons de l'edat mitjana", presentat per Maria Montes, i les entrevistes de Joan Vives a "Solistes", a més d'"El gran segle".

Més informació disponible als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Actualitzat 04/09/17