En directe!

Dimarts 10, a les 20 h

La Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall
Catalunya Música ofereix en directe el concert inaugural de la temporada de música antiga de L'Auditori amb Jordi Savall i les "Vespres" de Monteverdi

Comentaris

El dimarts 10 d'octubre, a les 20.00 h, Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori, el concert de la Capella Reial de Catalunya, amb solistes vocals, i Le Concerts des Nations, dirigits per Jordi Savall, que interpretaran les "Vespro della Beata Vergine" de Claudio Monteverdi. Aquest concert, que inaugura la temporada de música antiga de L'Auditori de Barcelona i que forma part del cicle "El so original", és una de les aportacions de Catalunya Música a la Temporada Euroradio "Premium Concerts" de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), un prestigiós cicle que recull els millors concerts d'arreu del món. Per això, a més de Catalunya Música, també serà transmès en directe per la Ràdio Danesa i la Ràdio Nacional d'Espanya, i en diferit per la Ràdio Sueca, la Ràdio Romanesa, la Ràdio Polonesa, la Ràdio Nacional Búlgara i la Ràdio Austríaca. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

Dins dels actes de commemoració del 450è aniversari del naixement de Claudio Monteverdi, L'Auditori de Barcelona presenta les "Vespro della Beata Vergine" del compositor italià en la versió de la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, amb les sopranos María Cristina Kiehr i Monica Piccinini, el contratenor David Sagastume, els tenors Cyril Auvity i Lluís Vilamajó, el baríton Marc Mauillon i els baixos Antonio Abete, Daniele Carnovich i Stephan MacLeod, sota la direcció de Jordi Savall. Les "Vespres" de Monteverdi estan considerades una de les obres cabdals de la història de la música religiosa occidental. Monteverdi les va compondre el 1610 quan treballava al servei de la família Gonzaga a Màntua, a la regió italiana de la Llombardia.


La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 05/10/17