Catalunya Música: 30 anys de titulars

A la venda l'1 de desembre

Triple disc Catalunya Música
Catalunya Música commemora tres dècades d'història amb el llibre disc "30 anys de titulars"

Comentaris

Catalunya Música, l'emissora de música clàssica del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, creada el 1987, commemora tres dècades amb l'edició del disc triple "Catalunya Ràdio: 30 anys de titulars". L'emissora centra la seva activitat en l'oferta àmplia de gèneres i estils clàssics i proposa diàriament gravacions i transmissions de concerts, cicles i festivals. 

En aquests trenta anys, Catalunya Música ha acollit milers de músiques diferents, ha donat a conèixer expressions musicals de tots els temps i, en moltes ocasions, també ha estat testimoni directe de primeres audicions. L'emissora posa en mans del públic trenta anys d'història amb l'objectiu de compartir la memòria musical d'aquí i d'allà i d'integrar la música a la vida, tant com la vida mateixa s'integra en el dia a dia de l'expressió musical.

El llibre disc "Catalunya Música: 30 anys de titulars" és la unió d'una excel·lent selecció musical, feta a partir del fons discogràfic del grup Warner Classics, amb notícies musicals de tots aquests anys, basada en la idea de compartir la història i relacionar-la amb altres fets. Un treball que compleix bona part dels propòsits fundacionals de l'emissora: la normalització de la llengua en l'àmbit musical, la qualitat de so i el coneixement de músiques de fora en paral·lel amb la difusió a l'exterior de la música catalana.

S'hi poden trobar enregistraments molt curiosos, com, per exemple, quan el director italià Riccardo Mutti va aturar la representació de l'òpera "Nabucco", de Giuseppe Verdi, per fer un parlament en contra del govern de Silvio Berlusconi, i fent repetir al cor de l'òpera el mític tercer acte "Va pensiero". Aquest fet es va penjar a YouTube i va donar la volta al món. És un exemple de com han estat seleccionats totes les pistes d'aquest disc, que no només està pensat per satisfer els melòmans clàssics o els aficionats al jazz, sinó també totes aquelles persones interessades per la música en general.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Actualitzat 30/11/17