En directe!

Dissabte 17, a les 17.30 h

Yannick Nézet-Séguin
Catalunya Música transmet en directe l'òpera "Parsifal" des del Metropolitan de Nova York

Comentaris

El dissabte 17 de febrer, a les 17.30, Catalunya Música transmetrà, des del Met de Nova York, l'òpera "Parsifal" de Richard Wagner, amb una selecció de les millors veus wagnerianes del moment (Evelyn Herlitzius, Klaus Florian Vogt, Peter Mattei i René Pape, entre d'altres) i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, amb la direcció musical de Yannick Nézet-Séguin i la producció de François Girard. És una de les òperes programades dins la temporada actual del teatre nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Del 5 al 27 de febrer el Metropolitan de Nova York porta a escena la lloada producció del director quebequès François Girard de l'òpera "Parsifal" de Wagner, estrenada el 2013 i que ara es podrà veure amb la col·laboració escenogràfica de Michael Levine, sota la direcció musical de Yannick Nézet-Séguin, el director musical designat del Met, -que dirigeix per primera vegada aquesta òpera-, i amb una selecció de les grans veus wagnerianes de l'actualitat: Evelyn Herlitzius serà Kundry, Klaus Florian Vogt donarà vida a Parsifal i Peter Mattei i René Papé interpretaran, respectivament, els papers d'Amfortas i Gurnemanz, que els han donat grans triomfs a tots dos.

Esbossada el 1857, represa el 1865 i acabada dotze anys més tard, "Parsifal" és una barreja de cristianisme i budisme, de gestes medievals i del pessimisme de Schopenhauer que glorifica la redempció a través de la renúncia. El preludi de l'acte I anuncia els principals leitmotive de l'obra: la frase lluminosa ascendent del Graal, la fanfara solemne de la fe i el cant dolorós de la Santa Llança perduda per Amfortas i font de tots els seus turments. Adorno veia en aquest preludi una eternització de la sonoritat, mentre que Claude Debussy hi veia tot de colors ardents sorgits de les profunditats.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 08/02/18