En directe!

Diumenge 18, a les 11.00 h

Nikolaj Znaider
Catalunya Música ofereix en directe el concert matinal de l'OBC que commemora el centenari del naixement de Leonard Bernstein

Comentaris

El diumenge 18 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del violinista Nikolaj Znaider, la soprano Ilona Krzywicka, els Cors Madrigal, Lieder Càmera, VEUS-Cor Infantil Amics de la Unió i la Coral Escodines, la Big Band de l'Institut Guillem Catà de Manresa, l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC i l'OBC dirigits per Kazushi Ono, que commemoraran el centenari de Leonard Bernstein interpretant la Simfonia n. 3 "Kaddish" del músic nord-americà. A més, el concert també inclourà l'estrena de l'obra "Illa Esperança" d'Arnau Tordera i la interpretació de peces d'Aaron Copland i Max Bruch. Aquest concert forma part de la temporada 2017-18 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El director titular de l'OBC Kazushi Ono ha volgut commemorar el centenari del naixement del genial músic nord-americà Leonard Bernstein, i del 16 al 18 de febrer, dirigirà la primera audició a L'Auditori de Barcelona de la seva Simfonia n. 3 "Kaddish". És una obra per a soprano, narrador, cor mixt, cor infantil i gran orquestra que Bernstein va dedicar a la memòria del president John Fitzgerald Kennedy que havia estat assassinat just unes setmanes abans de l'estrena de la simfonia. El nom de la simfonia, "Kaddish", es refereix a l'oració jueva en arameu que s'entona a les sinagogues a cada servei de difunts i que curiosament no menciona la mort ni una sola vegada, sinó que cita la paraula vida tres cops. La Simfonia "Kaddish" és una de les obres més apreciades de Bernstein i l'OBC l'interpretarà amb la complicitat de la soprano Ilona Krsywicka, Andrew Tarbet com a narrador, els Cors Lieder Càmera, Madrigal i VEUS-Cor Infantil Amics de la Unió i l'Orquestra Simfònica de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A més a més, un any més l'OBC ha participat en el projecte social "Et toca a tu" que consisteix a col·laborar amb entitats socioculturals que treballen amb la música com a eina d'inclusió i transformació social i per això l'Orquestra, amb els músics adolescents de la Big Band de l'Institut Guillem Catà i els cantaires de la Coral Escodines de Manresa, amb l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC, estrenaran l'obra d'encàrrec "Illa Esperança" que l'OBC ha encarregat a Arnau Tordera, líder del grup osonenc Obeses, i que ha escrit el 2017 inspirat per les idees que li van transmetre els mateixos músics adolescents que l'estrenaran. Precisament Arnau Tordera va parlar de l'estrena d'aquesta obra durant l'entrevista que Joan Vives li va fer al programa "Solistes" de Catalunya Música, que es pot recuperar al web de l'emissora, catmusica.cat

A més, el concert també inclourà l'obra "El salón México" del compositor nord-americà Aaron Copland, que interpretaran l'OBC i l'Orquestra Simfònica de l'ESMUC, i el Concert per a violí i orquestra n. 1 op. 26 de Max Bruch, que l'OBC oferirà amb el prestigiós violinista danès Nikolai Znaider com a solista i que és un dels músics més destacats de l'actualitat.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 08/02/18