En directe!

Diumenge 11, a les 11.00 h

Enrique Bagaría
Catalunya Música ofereix en directe el concert matinal de l'OBC amb el pianista Enrique Bagaría com a solista

Comentaris

El diumenge 11 de març, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert del pianista Enrique Bagaría i l'OBC dirigida per Víctor Pablo Pérez, que interpretaran obres de Luigi Cherubini i Ludwig van Beethoven. Aquest concert forma part de la temporada 2017-18 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

L'OBC aposta pel talent musical del nostre país, i el cap de setmana del 9 a l'11 de març convida a tocar com a solista el pianista català Enrique Bagaría, que és un dels músics de més projecció internacional de l'actualitat i que ha guanyat alguns dels certàmens pianístics de més prestigi, com el Concurs Internacional Maria Canals el 2006. Bagaría va ser el primer pianista espanyol que en va aconseguir el primer premi després de 40 anys d'haver-lo guanyat intèrprets estrangers.

Enrique Bagaría interpretarà el Concert per a piano n.1 op. 15 de Ludwig van Beethoven i que el mateix compositor va estrenar al piano el 2 d'abril del 1800, quan tenia 30 anys. Se sap que Beethoven tenia molt poca estima per a aquest concert i fins i tot va demanar indulgència per una obra que ell considerava ja com del passat, però la seva bellesa i encant han fet que els millors pianistes el tinguin al repertori. A més del primer dels cinc concerts del compositor alemany, l'OBC també interpretarà la Segona Simfonia op. 36 de Beethoven, que data de l'any 1802, quan el compositor va començar a adonar-se que s'estava tornant sord, i la "Marxa fúnebre" de Luigi Cherubini, que l'OBC no ha interpretat mai abans.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 02/03/18