Imprimir Imprimir
 

 

 
 
 
Aquesta setmana recordem al Clarinetista Carles Riera (1956-2009) que va morir als 53 anys el passat dia 4 de novembre a l'hospital Vall d'Hebrón de Barcelona.


MOZART, WOFLGANG AMADEUS: Adagio per a clarinet i trio de Corni di Bassetto, k 580a.
amb el Trio Stadler.
Versió completada per Franz Beyer
(gravació 1998)
(6m)

MOZART, WOFLGANG AMADEUS: Adagio per a clarinet i trio de Corni di Bassetto, k 580a.
amb el Trio Stadler.
Versió completada per Carles Riera
(gravació 1996)
(6m)

ANÒNIM: Tres fragments de "Le nozze di Figaro" de Mozart, arranjats per a trio de Corni di Bassetto.
amb el Trio Stadler.
(gravació 1996)
(10m)

ANÒNIM: Tres fragments de "Una cosa rara" de Vicent  Martin i Soler, arranjats per a trio de Corni di Bassetto.
amb el Trio Stadler.
(gravació 1998)
(9m)

STADLER, ANTON: Tres danses per a trio de Corni di Bassetto.
amb el Trio Stadler.
(gravació 1998)
(6m)

STADLER, ANTON:  Dos fragments de "Palmira, Regina di Persia" de Salieri, arranjats per a trio de Corni di Bassetto.
amb el Trio Stadler.
(gravació 1998)
(3m)

SCHUBERT, FRANZ: Entracte n. 3 de "Rosamunda" D. 797
Orquestra del segle XVIII, dir Frans Brüggen
(8m)

NOTA BIOGRÀFICA
En Carles Riera era clarinetista, pioner en la introducció dels clarinets històrics a l'Estat. També era el director de l'Escola Municipal de Música J. M. Ruera de Granollers. Dirigeix, des dels seus inicis, el curs sobre Interpretació Històrica que la Fundació "la Caixa" organitzava de forma itinerant per tot l'estat i que actualment organitza el Festival de Granada, dins dels Cursos Manuel De Falla. És professor de Clarinet i de Pedagogia al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Va tocar amb grups com The English Concert dirigit per Trevor Pinnock, The XVIIIth Century Orchestra dirigida per Frans Brüggen, Le Concert des Nations dirigit per Jordi Savall, Europa Galante dirigit per Fabio Biondi, Nachtmusique (Eric Hoeprich), Octophoros (Paul Dombrecht), New World Basset Horn Trio, etc. Ha tocat el Quintet de Mozart amb el Smithson Quartet dels Estats Units (Jaap Schröder) i amb La Real Cámara (Emilio Moreno), sempre amb un clarinet "di bassetto". També, amb grups d'instruments "moderns" com l'Orquestra de Cambra Teatre Lliure i la Orquesta Ciudad de Granada dirigides per Josep Pons, la Orquesta Filharmonia de Galicia dirigida per Antoni Ros-Marbà, el Bach Collegium de Munich, el Zurich Clarinet Trio, etc. Ha fet master-classes i concerts a les Universitats d'Indiana, Illinois, Wisconsin, Ohio i Carolina del Nord, als Estats Units. Va ser membre fundador de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), on ha estat integrant de la seva comissió artística, durant tot el període de Josep Pons com a director. Tasmbé va ser convidat com a jurat pel Conservatori Superior de Música de París, pel Curs de Formació Superior d'Orquestra a Saintes (França), i pel Comitè de Beques per a graduats de La Caixa, entre moltes altres institucions.

Era un dels membres fundadors del Stadler Trio (al costat d'Eric Hoeprich i Albert Gumí).
 

Carles Riera