Programa 33: Joan Guinjoan

Joan Guinjoan

"Mai no he pretès buscar el transcendent; per mi, les idees que generen la composició poden néixer de les múltiples subtileses que envolten la nostra pròpia vida quotidiana. Jo assumeixo el compromís estètic que suposa l'ús de diferents llenguatges en una mateixa partitura, com també el de materials aliens, quan aquests m'estimulen per crear quelcom de propi. Finalment, quan m'han preguntat d'on vinc i cap on vaig, la resposta ha estat: vaig a retrobar-me, buscant cada vegada més les meves arrels d'autòcton recalcitrant, amb la humilitat d'origen lligada indissolublement a la realitat de cada moment."
Al programa d'avui, Àlex Robles i Víctor Garcia de Gomar ens mostren les preferències musicals d'un dels grans, el compositor Joan Guinjoan.

Via Jazz concerts. Descobrim un guitarrista de qui sentirem a parlar: Yotam Silberstein

L'israelià Yotam Silberstein és un guitarrista que, en arribar a Nova York el 2005, va impactar per la seva elegància i tècnica. Per això caldrà seguir-li els passos, com el que el va portar al Japó a tocar amb el bregat pianista de Boston Aaron Goldberg.

Sentir
 

Programa 93: Viatge al Japó

Murasaki Shikibu

Amb la voluntat d'acostar-nos a altres realitats històriques, més enllà de l'Europa occidental, viatgem radiofònicament fins al Japó, per a donar algunes pinzellades sobre el passat a l'arxipèlag asiàtic. Partim guiats per Jonathan López-Vera, professor a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona. Hi sentim músiques que ens remeten al passat, també a la secció "Inspirats per l'edat mitjana", gràcies al compositor Isao Tomita. A més, nou capítol de "La crònica" i nova recepta del Llibre del Sent Soví.

El taller del lutier 103: Les complicitats del Blooming Duo

El taller del lutier

Aquesta setmana dediquem els primers minuts del nostre programa a sentir un reportatge sobre 'Complicitats', el primer treball discogràfic del Blooming Duo, el duet d'arpa i marimba que formen Esther Pinyol i Ferran Carceller. L'enregistrament l'ha fet Enric Giné i l'edita el segell Ficta. També recuperem la secció dels 'Companys de viatge'. Aquest cop és Joan Martí-Frasquier, un destacat intèrpret de saxo baríton, qui ens parla del seu instrument. A 'Fusta d'intèrpret', recuperem un enregistrament històric d'Eduard Toldrà al violí. Jonathan Camps ens explica algunes anècdotes viscudes amb el seu instrument, el contrabaix. I, finalment, Xavier Cazeneuve ens parla de 'L'home que sabia massa' a la 'Filmoteca Lutier'.

 
CERCADOR
Filtra per
 

L'Agenda

Flauta travessera

Tots els concerts i l'activitat musical dels pròxims dies.

bullet  De Catalunya Música

Voleu sortir a l'agenda?

Anuncieu les vostres activitats musicals a la nostra agenda. Feu clic i envieu-nos-en tots els detalls a través d'un correu electrònic!

 

Spotify

Llistes diverses: novetats, temàtiques... Descobriu-les!