Qui som

Catalunya Música és l’emissora de música clàssica del grup d’emissores de Catalunya Ràdio. Va començar les seves emissions el 10 de maig de 1987 amb un memorable concert de Victòria dels Àngels, transmès en directe des del Palau de la Música Catalana.

CATALUNYA MÚSICA: INTENSAMENT CLÀSSICS

La programació inclou un ventall ampli de gèneres i estils clàssics de tots els temps que conformen una àmplia proposta especialitzada per satisfer els gustos musicals de l’oient més exigent i, alhora, acompanyar amb la millor música apta per a tots els públics. Aquest impuls ha permès consolidar els índexs d’audiència, i situar-nos líders entre els canals de ràdio clàssica del país, ja des del nostre primer any d’existència.

CATALUNYA MÚSICA, PROPOSA...

Espais i programes d’audició, amanits amb comentaris a càrrec d’un equip expert de col·laboradors i especialistes, integrats per un sòlid equip de presentadors, conductors guionistes, programadors, productors i tècnics que confeccionen els continguts de la nostra graella.
La programació de Catalunya Música incorpora les últimes novetats discogràfiques, el dia a dia de l’actualitat musical, els espais temàtics dedicats als cicles de grans compositors i intèrprets, les noves músiques, la presència musical i parlada dels nostres compositors, la música “clàssica” del segle XX, la música coral, l’òpera, la música per a cinema i un recull dels millors enregistraments de concerts des de les principals sales i auditoris de tot el món, i evidentment, des del nostre país.
Catalunya Música forma part –des del mes de març del 2008- de la Unió Europea de Radiodifusió (EBU-UER) i té accés, com a membre participant aprovat d’Euroradio Classics, a l’intercanvi de concerts provinents de les principals emissores europees i de les associades de tot el món a través d’aquesta xarxa.
D’altra banda, la producció pròpia d’enregistraments de Catalunya Música cobreix un ventall molt ampli de gèneres i estils, i això significa que el volum i la qualitat de les nostres produccions han crescut considerablement; s’ha millorat dia a dia l’àmbit de cobertura territorial i s’ha anivellat el grau d’exigència en la selecció a nivell musical i artístic de les produccions realitzades a tot Catalunya, aixecant acta de les principals temporades, cicles de concerts i festivals.

El febrer del 2008, Catalunya Música inaugurava el seu primer canal d’internet: CatClàssica, el canal pioner dedicat als compositors i intèrprets catalans.
CatClàssica ha estat nominada als prestigiosos Prix Europa (celebrats a Berlín, l’octubre del 2008) i ha obtingut una menció d’honor als Webby Awards (considerats els Oscars d’internet).
CatClàssica és un vehicle òptim per a la difusió de la nostra cultura, entenent en sentit ampli que quan parlem de música catalana ens referim als autors del Principat, les Illes, el País Valencià i la Catalunya Nord, dins de l’arc que històricament comprèn el llegat musical de la cultura catalana.

Catalunya Música complementa diàriament les seves seleccions musicals amb els suggeriments i propostes que ens agrada rebre i compartir amb els oients. També incorporem a la nostra programació programes documentals i de divulgació musical que tenen com a objectiu il·lustrar abastament sobre el món i la vida musical; des de Catalunya... oberts al món.