En exclusiva al web

Alfred Brendel

Alfred Brendel

Descarregar EscoltarConverses amb Alfred Brendel (versió doblada al català)

El músic i el catedràtic de Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona es van reunir dins la quarta edició del cicle Converses a La Pedrera.

Comentaris

L'extraordinari pianista Alfred Brendel va conversar aquest dilluns, 4 de novembre, amb Jordi Llovet, catedràtic de Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona, dins la quarta edició del cicle Converses a La Pedrera, que és un punt de referència del pensament i la reflexió a Barcelona. Gràcies a la invitació de la Fundació Catalunya-La Pedrera (organitzadora del cicle), Catalunya Música va poder cobrir aquest col·loqui i també la roda de premsa prèvia, a la qual només va poder assistir un grup reduït de periodistes, en exclusiva, i ha posat a disposició dels oients els àudios dels actes al portal web de l'emissora.

Entre d'altres qüestions, Alfred Brendel va explicar quins eren els seus pianistes de refèrencia, va parlar de les noves generacions de pianistes i va revelar els seus gustos cinematogràfics, pictòrics i literaris. Durant seixanta anys, Brendel ha desenvolupat una impecable carrera internacional centrada en els compositors de l'Europa Central, de Bach a Schönberg. Va ser el primer pianista que va enregistrar la integral de les 32 sonates de Beethoven. Es va retirar dels escenaris el 18 de desembre del 2008 amb la Filharmònica de Viena, després d'una llarga gira. Des d'aleshores, la seva activitat pública està centrada en les classes magistrals i les conferències, que aixequen una gran expectació, com la que va oferir dilluns al vespre convidat per la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Si voleu accedir a l'arxiu sonor d'Alfred Brendel i consultar els àudios i fotografies disponibles, feu clic aquí.

Actualitzat 02/12/13