En directe!

Dijous 16, a les 20.30 h

Mark Elder
Catalunya Música ofereix en directe un dels concerts més destacats de la temporada de l'Orquestra Hallé


Comentaris

El dijous 16 de novembre, a les 20.30, Catalunya Música connectarà amb el Bridgewater Hall de Manchester per transmetre en directe el concert del Cor i l'Orquestra Hallé, dirigits per Mark Elder, que interpretaran obres de Richard Wagner, Richard Strauss i Giuseppe Verdi. Aquest concert forma part de la temporada de l'Orquestra Hallé 2017-18. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

El concert del 16 de novembre del Cor i l'Orquestra Hallé tindrà com a temàtica l'amor espiritual i l'amor carnal, i s'hi interpretarà música de tres compositors que l'han descrit de manera ideal. Per això la vetllada començarà amb l'obertura i la "Bacanal" de "Tannhäuser", òpera amb llibret i música de Richard Wagner, que tracta del conflicte entre aquests dos tipus d'amor i també de la redempció a través de l'amor.

Richard Strauss també va tractar plenament l'amor carnal i va dedicar un dels seus poemes simfònics a Don Joan: l'arquetip literari que representa el llibertí. Strauss el va compondre als 24 anys inspirat en els poemes de Nikolaus Lenau que havia llegit durant la seva estada a Itàlia. Amb "Don Joan" op. 20 el compositor alemany va voler evocar la personalitat d'aquest empedreït seductor de dones. Després d'aquest poema simfònic de Strauss, el Cor i l'Orquestra Hallé tancaran el concert amb les "Quatre peces sacres" de Giuseppe Verdi. El compositor italià les va escriure en diferents períodes de la seva maduresa creativa. Entre el 1896 i el 1897 va compondre el "Te Deum" i l'"Stabat Mater" i el 1898, en la seva primera interpretació, hi van afegir també el "Laudi alla Vergine Maria", que Verdi havia escrit anteriorment, i aquell mateix any es van publicar aquestes tres peces encapçalades per una revisió de l'"Ave Maria" que Verdi havia escrit el 1880, i d'aquesta manera van rebre el títol de "Quatre peces sacres", tot i que el compositor italià no les havia escrit com un conjunt.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 09/11/17