En directe!

Dissabte 10, a les 19.00 h

Semiramide
Catalunya Música transmet l'òpera "Semiramide" des del Metropolitan de Nova York

Comentaris

El dissabte 10 de març, a les set del vespre, Catalunya Música transmetrà en directe des del Met "Semiramide", de Gioacchino Rossini, en la versió de la soprano Angela Meade, la mezzosoprano Elizabeth DeShong i el tenor Javier Camarena, entre altres cantants, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Maurizio Benini. Aquesta òpera forma part de la temporada actual del teatre líric nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

El Metropolitan de Nova York torna a representar per primera vegada després de gairebé 25 anys "Semiramide" de Gioacchino Rossini amb la direcció musical de Maurizio Benini i la producció de John Copley. L'estrella del bel canto Angela Meade n'afrontarà el paper protagonista i estarà acompanyada per les veus fantàstiques d'Elisabeth DeShong, en el paper d'Arsace, i Javier Camarena, que donarà vida al personatge d'Idreno.

Rossini va escriure l'òpera en dos actes "Semiramide" a partir d'un llibret de Gaetano Rossi, basat en l'obra homònima de Voltaire. Es va estrenar amb una tèbia acollida al teatre La Fenice de Venècia el 3 de febrer del 1823. "Semiramide" era l'òpera més llarga que el compositor italià havia escrit fins aleshores i musicalment és una de les que plantegen més reptes vocals i és un exemple clar del belcantisme d'una impecable factura vocal i orquestral. "Semiramide" també representa el comiat a Itàlia de Rossini, i és que els venecians van donar una freda acollida a aquesta obra el dia de l'estrena, tot i que molts la consideren l'òpera més completa del compositor italià i la que més demostra la naturalesa dramàtica de Rossini.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant set dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Actualitzat 02/03/18